Световната квалификация между Полша и Англия бе отложена заради наводнен терен на супермодерния стадион във Варшава. Проливен дъжд се изсипа няколко часа преди срещата и направи провеждането на футболната среща невъзможно.

Основни виновници за случилото се са длъжностните лица в Полша, които са преценили, въпреки прогнозите на метеоролозите за дъжд, че не е необходимо да се затваря покрива на съоръжението.

Главният съдия от Италия Джанлука Роки първоначално изчака един час, но след като силният дъжд не престана да се излива върху терена, официалните лица решиха да отменят двубоя.

Съгласно правилата на ФИФА, в случай, че мачът не може да се състои в уречения час, той трябва да се играе след 24 часа, при положение, че условията устройват и двете федерации. Ако срещата не се проведе до три дни, то тогава разходите, свързани с посрещането на гостуващия отбор, трябва да се разделят между домакина и госта.

По всяка вероятност двубоят Полша - Англия ще се играе утре.

На стадиона във Варшава, специално реконструиран за Европейското първенство това лято, присъстваха около 2 000 английски запалянковци, на които сега им се налага да удължат престоя си в полската столица.

В друг мач от групата Черна гора постигна минимална победа с 1:0 при гостуването на Украйна.

Единственото попадение в срещата отбеляза Дамянович в 45-та минута. В 80-та минута Йоветич пропусна да се разпише от бялата точка.

Сан Марино загуби с 0:2 от Молдова.