Немският гранд Хамбургер си осигури отлична преднина срещу Манчестър Сити, след като в първи мач от 1/4-финалния сблъсък между двата тима в турнира за Купата на УЕФА постигна победа с 3:1 над английския тим.

Футболистите на Мартин Йол показаха отлична игра на своя „HSH-Nordbank-Arena” и не оставиха съмнения за превъзходството си над „милиардерите” от Сити, въпреки че именно „гражданите” поведоха с гол на Стивън Айрлънд още в 1-вата минута.

Попадения на Матайсен, Троховски и Гереро обаче дадоха солидно предимство за Хамбургер преди реванша в Манчестър след седмица.

Българският национал Мартин Петров попадна в групата на своя отбор, след като се възстанови от травмата, която го остави извън игра за повече от половин година. Въпреки това обаче бързоногото крило не влезе в игра и така отложи завръщането си за „гражданите”. Другият българин в Сити, Валери Божинов, пък няма картотека за турнира на УЕФА и поради тази причина не участва в мача.

Двубоят в Хамбург започна със студен душ за 50-те хиляди, изпълнили модерното съоражение. След 34 секунди игра гостите от Манчестър вече водеха в резултата. Стивън Айрлънд подаде отдясно към Робиньо, той напредна в полето на домакини, изведе Айрлънд в отлична позиция и ирландският футболист с плътен удар по земята откри резултата.

Голът подейства добре на немците, които се втурнаха в непрестанни атаки в търсене на изравнителния гол. Той бе постигнат още в 9-тата минута, когато холандският национал Йорис Матайсен засече с глава центриране от корнер на Пьотр Троховски и изравни резултата.

До края на полувремето домакините продължиха тотално да доминират, а действията на Троховски останаха неразгадани за тромавата защита на „гражданите”. Въпреки това нов гол не падна и така двата отбора се оттеглиха на почивка при равенство.

Втората част започна по идентичен начин и футболистите на Хамбургер продължиха с натиска пред вратата на Шей Гивън. Това даде резултат в 61-вата минута, когато Майка Ричардс спря с ръце опит за центриране на Матайсен в наказателното поле и съдията Бенкуеренса не се поколеба да отсъди дузпа. Зад топката застана играчът на мача Пьотр Троховски, който даде преднина за своя тим.

Важният трети гол, който дава успокоение на немския тим преди реванша в Манчестър, реализира Хосе Паоло Гереро в 79-тата минута. Перуанецът оформи крайния резултат само 8 минути, след като бе влязъл в игра. Отново в основата на гола бе Троховски. Немският национал нахлу отляво в наказателното поле и пусна прострелен пас успоредно на вратата, който бе засечен без проблеми от Гереро за крайното 3:1.