Бившият английски национал Тревър Франсис, който е първият футболист, който прави трансфер на Острова за 1 милиона паунда, почина на 69-годишна възраст, съобщи бившият му клуб Нотингам Форест. Франсин е двукратен европейски клубен шампион с Нотингам,

Той започва забележителната си кариера в Бирмингам Сити на 16-годишна възраст, след което преминава през Нотингам Форест, Манчестър Сити, Сампдория, Аталанта и Глазгоу Рейнджърс преди да стане играещ мениджър.

Водил е отборите на Куинс Парк Рейнджърс, Шефилд Уензди, Бирмингам Сити и Кристъл Палас. Той извежда Шефилд Уензди до финал за ФА Къп и Купата на лигата, като за трофея на Купата на лигата играе и с Бирмингам.

Нотингам Форест на Браян Клъф плаща малко повече от 1 милиона паунда на Бирмингам за Тревър Франсис през 1979 година. Негов гол във финала срещу Малмьо осигурява първата Купа на европейските шампиони за английския тим. Година по-късно той отново печели трофея с отбора, макар и да е контузен за финала.

Франсис е изиграл 52 мача за националния отбор на Англия и участва на Световното първенство през 1982, където вкарва два гола.

"Тревър Франсис почина на 69-годишна възраст. Той е получил сърдечна криза в апартамента си в Испания тази сутрин. Това е голям шок за семейството, много сме разстроени. Той беше легендарен футболист, но също така изключително мил човек", се казва в изявление на семейството му.