Американският милиардер Шахид Хан е новият собственик на Фулъм, информира официалният сайт на клуба. Досегашният притежател Мохамед Ал Файед сключи сделка за продажбата на стойност 200 милиона паунда, сочат източници от Острова.

Един от основните играчи на „котиджърс“ е българският нападател Димитър Бербатов.

Новият собственик на Фулъм е от пакистански произход и притежава отбора на Джаксънвил Джагуарс от Националната лига по американски футбол.

„Моето време като пазител на Фулъм един ден щеше да достигне своя край и аз чувствам, че този момент е настъпил“, се казва в официално изявление на Ал Файед.

„Мисля, че времето е най-правилното, защото намерих много добър човек с лицето на Шахид Хан, който да поеме отговорността и привилегията, която аз имах от 1997 година насам“, допълва досегашният собственик на Фулъм.

Шахид Хан е президент и собственик на компания в автомобилната индустрия, занимаваща се с автомобилни части, която е 14-та по големина в Северна Америка. През декември 2011 година той закупува Джаксънвил Джагуарс от NFL.

Хан напуска Пакистан и заминава за САЩ през 1967 година, когато е едва на 16. Учи инженерство в Илинойс, а докато е още студент започва работа в Flex-N-Gate.