Новото попълнение на Манчестър Сити Николас Отаменди по всяка вероятност ще запише дебют като титуляр за „гражданите“ през уикенда. Централният бранител е гласен за заместник на контузения капитан Венсан Компани в сърцето на отбраната.

Срещата от 6-ия кръг на Висшата лига е в събота от 19,30 часа и можете да я проследите на платформата Gong Play и в ефира на телевизия Diema Sport 2.

Това ще е първият път от началото на кампанията в английския шампионат, в който на мениджъра Мануел Пелегрини ще му се наложи да прекроява отбраната си. Дотук тя още няма допуснат гол в изминалите 5 срещи.

„Винаги е сериозно, когато имаш контузени играчи, особено когато става дума за капитана и предвид това, че не са ни вкарвали гол толкова време“, коментира чилийският тактик. „Важно беше да запазим същите изпълнители, но винаги съм казвал, че имам широк състав.“

„За Отаменди е хубаво да получи шанс и да демонстрира защо е тук. Съставът ни е широк и трябва да заместим своя капитан. Отаменди работи с нас вече три седмици. Може би не толкова, колкото ни се искаше, понеже имаше и ангажименти към националния си отбор. Той обаче е опитен футболист, който трябва да получи шанс и това ще се случи сега. Надявам се да се предствави добре“, допълни Пелегрини.