Новото попълнение на Манчестър Сити Николас Отаменди ще трябва да се зареди с търпение по отношение на своя дебют за „гражданите“. Това заяви мениджърът на тима Мануел Пелегрини, който е изключително доволен от формата на сегашното си дуо централни бранители – Венсан Компани и Елаким Мангала.

Около аржентинския национал се завъртя една от големите трансферни саги това лято, като първо бе желан от Реал Мадрид, а впоследствие и от Манчестър Юнайтед. Сити обаче за пореден път демонстрира своята мощ на пазара, като отмъкна високо ценения защитник и го представи официално в четвъртък.

„Небесно сините“ похарчиха над 30 милиона евро за подписа на бившия играч на Порто, но това очевидно няма да му помогне да пробие по-бързо в титулярната единадесеторка на Пелегрини.

„Той е много добър футболист, който се усъвършенства. Миналият сезон с Валенсия той се изяви много добре, така че от година на година нивото му става по-високо. Освен това умее да играе с глава, което се цени в Англия“, каза чилийският наставник.

„Начинът, по който играем в момента, обаче прави невъзможно за мен да извадя Компани и Мангала от състава. Намираме се в добър период, още не сме допуснали гол, така че ще продължим да играем със същата отбрана“, добави треньорът на Сити.