"Дяволско", нарече предложението на Ливърпул за промяна на договора за чуждестранните телевизионните права президентът на Уигън Атлетик Дейв Уилън.

По-рано днес, от Ливърпул обявиха, че искат да застигнат по печалби Барселона и Реал Мадрид, като продават сами телевизионните права на своите мачове в чужбина.

20-те английски елитни клубове делят по равно сумата от 2.2 милиарда долара, която чуждите телевизии плащат по последния договор, който е за три години. Директорът по мениджмънта на мърсисайдци Йън Ейър обаче сподели днес, че е нечестно големите клубове с фенове по целия свят да са част от колективен договор.

Уилън, чийто тим ще бъде от най-засегнатите при евентуална промяна на договора, заяви: "Прочетох коментарите на Ейър и ги намирам за дяволски - не мога да повярвам какво казва този човек. Те мислят как да вземат повече пари? Няма как да вземеш повече пари, ако убиеш душата и сърцето на Висшата лига и футбола в Англия".

Президентът на "латикс" добави още: "Ние въведохме тази игра и имаме най-страхотното първенство в целия свят. Имаме едни от най-добрите фенове в целия свят, а от Ливърпул искат да направят всичко това на парчета".