Ръководството на английския Уест Хем обяви официално имената на специалистите, които са фаворити за мениджърския пост при „чуковете”.

Националният селекционер на Хърватия Славен Билич е сред четирите спрягани имена за мениджър на Уест Хем, а другите три са Джанфранко Дзола, Роберто Донадони и Михаел Лаудруп.

Директорът на Уест Хем Майк Лий заяви, че Дзола и Донадони са предпочитани като варианти от страна на шефовете на „чуковете”, а утре ще бъдат водени специални разговори с Михаел Лаудруп.

Лий също така уточни, че Билич няма да може да стане мениджър на Уест Хем преди януари 2009 година, тъй като той е изразил желание да води националния отбор на Хърватия в квалификациите до края на тази година.

„Не може да изчакаме Славен Билич до януари, тъй като това не ни удовлетворява. В момента няма фаворити, а това са четирите имена, с които ръководството на отбора комуникира”, коментира Майк Лий.

Според английските медии Дзола и Донадони имат предимство пред Михаел Балак и Славен Билич, тъй като и футболният директор на Уест Хем е италианецът Джанлука Нани.

От ръководството на „чуковете” окончателно опровергаха информацията, че Роберто Манчини, Жерар Улие, Джон Колинс и Мартин Олсен също са сред вариантите за нов мениджър на Уест Хем.