Президентът на Порто Пинто да Коста съобщи за незаконни опити от страна Челси да отмъкнат уругвайският играч на тима Алваро Перейра. 25-годишният играч бе свързван с трансфер на „Стамфорд Бридж” през летния прозорец.

„Имах разговор с Алваро и той ми каза, че е бил поканен в Челси, което означава, че те са говорили с него, без да имат позволение от страна на Порто”, категоричен бе босът на Порто пред Porto Canal.

Той обясни, че това е против правилата на ФИФА и УЕФА, но Пинто да Коста не каза дали португалският клуб ще подаде жалба до споменатите футболни централи за нарушението на Челси.

Слуховете в медиите сочеха, че Алваро Перейра е желан от бившия си наставник в Порто – Андре Вилаш-Боаш, който сега е мениджър на Челси. Ръководството на лондончани не за първи път е обвинявано, че не действа по правилата при привличането на играчите си. Подобен скандал се разигра при трансфера на Ашли Коул от Арсенал.

Перейра се присъедини към Порто през 2009 година от румънския Клуж. Сумата, за която тогава бе продаден, възлизаше на 4,8 милиона евро.