Мениджърът на Нюкасъл Глен Рьодер отрече всички спекулации за трансфер на Майкъл Оуен в Манчестър Юнайтед. Слуховете за оферта от 12 милиона паунда за нападателя от страна на „червените дяволи” бяха разпространени от неделните медии.

„Свраките” не могат да ползват услугите на Оуен цял сезон, след като той получи тежка контузия по време на Световното първенство в Германия.

Бившият голмайстор на Ливърпул се завърна на терена през миналата седмица за резервите на Нюкасъл и се очаква да бъде включен в групата за някой от следващите мачове на тима.

Изданията в Англия обаче бързо извадиха гореща новина за желанието на сър Алекс Фъргюсън да има нападателя в състава си, цитирайки „източник” от „Олд Трафърд” с думите: „Не е тайна, че сър Алекс търси нов нападател и е заинтересуван от възможността да вземе Оуен.”

Рьодер заяви: „Това е новина и за мен. Със сигурност не съм чакал месеци наред, за да си помисля дори да продам Майкъл Оуен.”

„Майкъл има голяма роля в плановете ми за следващия сезон и знам, че и той, както и ние, нямаме търпение вече да го видим в игра за Нюкасъл.”

„Аз лично нямам търпение да го видя да вкарва головете, които само той може,” завърши Рьодер.