Английският футболен шампион Манчестър Юнайтед иска 3 милиона долара, за да играе контрола в Хонконг по време на традиционното в последните години турне в Азия от предсезонната си подготовка през следващото лято.

"Те искат чисти 3 милиона. Това означава, че ние трябва да поемем всички разходи по организирането на мача, включително самолетни билети и хотел за футболистите", коментира президентът на футболната асоциация на Хонконг Брайън Люнг.

Исканата от Юнайтед сума е два пъти по-голяма от платените на Ливърпул за приятелска среща в Хонконг преди две години. Люнг призна, че при подобни условия трудно може да се стигне до споразумение за контрола, въпреки че Манчестър Юнайтед има много фенове в страната.

"Капацитетът на стадиона в Хонконг е за 40 хиляди души. Ние трябва да поискаме по 1000 хонконгски долара (128 американски долара) за билет и то само, за да си възстановим разходите. При тази цена обаче не се знае колко хора ще се решат да отделят тези пари, за да присъстват на мача", каза Люнг.

"С оглед на това смятаме, че е прекалено рискован ход да приемем условията на Манчестър Юнайтед. Ако не намерим спонсор, който да осигури солиден финансов приход, не можем да си позволим един такъв мач", допълни той. За последно Юнайтед гостува в Хонконг през 2005 година и спечели с 2:0 срещу селекцията на домакините.