Стив МакЛарън бе официално уволнен от поста старши треньор на Англия днес след специално събрание на Футболната асоциация на страната.

„Като всеки един футболен запалянко в страната, ние сме изключително разочаровани от факта, че няма да играем на Европейските финали догодина. Знам, че Стив се чувства по същия начин”, заяви пред „BBC Sport” президентът на ФА Джоф Томпсън.

„Разбира се, съзнаваме, че нямаме някакво божествено право да играем на всеки голям турнир от този ранг, но очакването за класиране мисля е съвсем нормално”, продължи той.

„Бих искал да благодаря на МакЛарън за работата му в периода, в който заемаше ръководния пост начело на отбора. Отдаденосттта му към тима не може да бъде подложена под съмнение. За напред му желая всичко най-хубаво”, сподели още Томпсън.

„Работата по намиране на нов селекционер за поста започва от този момент, и ще направим всичко по силите си, за да назначим най-правилния човек”, завърши президентът на ФА.

Букмейкърските къщи на Острова считат Жозе Моуриньо за фаворит за мястото на Мака.

Изпълнителният директор на Футболната асоциация Брайън Баруик потвърди, че националността няма да бъде фактор при избора на нов селекционер.