38-годишната Сюзън Ибру бе призната за виновна в нарушаване на личното пространство на английския национал и защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд.

Дамата обаче си тръгна от съда, преди да чуе своята присъда и трябваше съдията по делото да издава заповед за нейното принудително връщане в съдебната зала.

Ибру бе обвинена, че на три пъти е посещавала дома на Фърдинанд и притеснявала неговото семейство в периода февруари - юни миналата година. Жената бе избрала да бъде адвокат сама на себе си и дори разпитва Фърдинанд, който бе привикан като свидетел по делото.

Малко преди да бъде прочетена нейната присъда обаче, Ибру си тръгнала от залата и съдия Никълъс Сендърс издаде заповед за нейното арестуване. Той освен това заяви, че е "явно, че жената е виновна".

Съдията сподели още: "Господин Фърдинанд е световноизвестен футболист и той винаги ще бъде пред очите на публиката, но когато той е в личния си дом със своето семейство, той има правото да бъде оставен на мира".

Ибру е била задържана в Уорингтън, Чешър в ранните часове на днешния ден. Съдът чу как тя е преминавала около 400 мили до дома на Фърдинанд на три пъти през миналата година, за да го притеснява.