Полузащитникът на Нюкасъл Джоуи Бартън ще лежи шест месеца в затвора, след като бе осъден за нападение и нарушаване на обществения ред от съда в Ливърпул.

Английския национал бе арестуван в центъра на Ливърпул в малките часове на 27 декември, след като влезе в конфликт с други хора пред един от ресторантите на „МакДоналдс”.

25-годишният футболист се призна за виновен за извършените престъпления, след като се оказа, че охранителни камери са го заснели да поваля на земята. Впоследствие той го възседнал и го ударил четири или пет пъти с юмрук, докато братовчед му хвърлял храна по жертвата. След това Бартън ударил потърпевшия поне още 15 пъти. Само минути по-късно националът атакувал 16-годишно момче и му избил няколко зъба.

Последвала серия устни прекарания в заведението. Преди въпросните инциденти се оказа, че Бартън е консумирал сериозни количества алкохол.

Все още не е сигурно как всичко това ще се отрази на кариерата на Бартън, въпреки че е сигурно, че пропуска началото на новия сезон в Нюкасъл.

Клубът пусна кратко съобщение: „Нюкасъл е наясно с присъдата на Джоуи Бартън. Клубът обмисля наказанието и в момента няма да прави допълнителни коментари.”

Братът на Джуои, Андрю Бартън също е признат за виновен, както и третият обвиняем по случая – Надин Уилсън.