Вече бившият вратар на Ливърпул Дони направи ужасяващо разкритие за престоя си при мърсисайдци. Бразилецът заяви, че сърцето му спряло да бие, докато минавал медицински тест в клубната база.

Стражът, който дълги години игра за Рома, преди да акостира на „Анфийлд“, подписа с Ботафого часове преди затварянето на трансферния прозорец. Вече като играч на клуба от родината му, той показа изключително мъжество, като разказа как животът му висял на косъм.

„Всичко стана, докато минавах рутинен медицински тест в Ливърпул преди началото на сезона“, обясни Дони. „Тогава получих кардиологичен арест. Бях в безсъзнание за 25 секунди и едва не преминах в отвъдното.“

„След инцидента отидох в Лондон и се подложих на куп изследвания, които доказаха, че нямам поражения. После клуба ме прати в Рим, където едни от най-добрите лекари в Европа вече се бяха грижили за мен в продължение на 6 години.“

„Последваха още прегледи, а докторите ме помолиха да не играя няколко месеца. В първите три от тях се чувствах много зле. Имах проблеми със съня. Всеки, който е преминал през това, знае за какво говоря. Когато се върнеш, все едно си проспал цяла вечност. Това се отрази на психиката ми, но след няколко месеца вече се чувствах както преди“, завърши Дони.