В неделя Уест Хем и Блекпул излизат един срещу друг в плейоф за място във Висшата лига, а победителят в двубоя ще се сдобие не само с елитен статут, но и с 90 млн. паунда. Съсобственикът на „чуковете“ Дейвид Съливан обаче отдава по-голямо значение на „емоцията и славата“, отколкото на паричното измерение на двубоя.

Уест Хем все още има дългове от 80 млн. английски лири, което прави успехът им във финалния мач почти задължителен. Загубилият в сблъсъка ще си тръгне с премия от 16 млн. паунда.

Въпреки това Съливан смята, че евентуална победа в плейофа няма да подобри кой знае колко финансовото положение на клуба. „Този мач ще бъде преди всичко емоция, гордост и награда за феновете, които ни подкрепяха здраво през цялата година“, каза съсобственикът на „чуковете“. „Всички искаме промоцията, но дари да не успеем пак ще получим премия. Ако пък се изкачим във Висшата лига, ще трябва да похарчим допълнителни 14 млн. паунда за увеличение на заплатите и бонуси за играчите. Освен това ще трябва да купим и няколко нови играчи, така че финансовата разлика не е точно такава, каквато повечето хора си мислят.“

С две победи над Блекпул през редовния сезон Уест Хем изглежда фаворит в утрешния мач, като „чуковете“ завършиха на 11 точки пред своя опонент в крайното класиране.