Полузащитникът на Куинс Парк Рейнджърс Джоуи Бартън ще тренира за седмица с отбора от Втора Лига Флийтууд Таун.

Избухливият нрав на играча винаги му е създавал проблеми на и извън терена, като най-пресният случай бе във финалния кръг на Висшата лига през миналия сезон. В решителния за титлата на страната сблъсък срещу Манчестър Сити Бартън бе изгонен заради удар с лакът в лицето на Карлос Тевес, а впоследствие бе наказан за 12 мача заради действията си, докато поемаше към съблекалнята. Възпитаникът на Марк Хюз изрита Серхио Агуеро, а след това пробва да удари с глава и Венсан Компани.

От четвъртодивизионния Флийтууд обаче обявиха, че ще се радват, ако играчът вземе участие в част от приятелските им срещи въпреки забраната си. „Трябва да разберем какво ще рече „неофициален мач“ и ще се заемем с това в следващите 24 часа“, сподели президентът на клуба Анди Пили. „Това е добро попадение за нас. Нашите играчи само могат да се учат от тренировките с Джоуи.“

„Той тренира с нас и ще пътува заедно с отбора в Шотландия през уикенда, когато ще играем срещу Килмарнък“, добави още Пили.

„Очаквам с нетърпение седмицата с Флийтууд Таун. Доста ще се поизпотим“, сподели пък самият Бартън на профила си в „Туитър“. „Остават ми още 3 години по договора с КПР. Това ще са вълнуващи времена за тима, а аз възнамерявам да бъда част от тях. Междувременно обаче сен нуждая да вляза във форма. Флийтууд е млад клуб, който върви напред. Направили са 5 промоции за последните години. Ще е страхотно, ако успея да помогна на някого от младите им играчи“, завърши скандалният халф.