Нападателят на Ливърпул Дивок Ориги заяви, че е готов да жертва позицията си на терена и да играе на непривичен пост, ако мениджърът на тима Юрген Клоп поиска това от него.

Това лято белгийският национал най-сетне премина при „червените“, след като през миналия сезон изкара последни 12 месеца под наем в Лил. По принцип тъмнокожият футболист играе на върха на атаката, а през октомври заради травмите на Кристиан Бентеке, Даниел Стъридж и Дани Ингс получи шанс да се изявява менно там.

Сега обаче Бентеке е здрав, което означава, че за Ориги по-скоро ще има място на крилото.

„Всеки треньор има собствен начин на менажиране и отличителни методи“, каза 22-годишният Ориги.

„Това, което много харесвам, е, че Клоп е много директен и показва своя план пред всички. Неговите идеи много бързо се харесват на футболистите. Това бе първото, което ми направи впечатление. Неговите инструкции са много ясни. Аз съм футболист, който е щедър, и е готов да помогне на отбора на която и да е позиция. Едно от качествата ми е моята поливалетност, така че мога да играя като един от нападателите, на крилото или отпред като централен нападател.“

„Когато играеш отпред, ти си по близо до гола и потенциално имаш повече шансове да отбележиш. Аз предпочитам да бъда там. Все още обаче съм млад и ще играя там, където треньорът ми каже. Хубаво е да опитам промяна в тактиката, защото мога да се адаптирам“, добави Ориги.