Нападателят на Ливърпул Дивок Ориги разкри, че навремето е отхвърлил възможността да премине в кръвния враг Манчестър Юнайтед.

Мърсисайдци закупиха 20-годишния белгийски национал от Лил през юли 2014 година за 10 милиона паунда, но го оставиха да изкара една годин под наем при „кучетата“. Настоящата кампания реално се явява дебютна за младока, който пропусна немалка част от нея заради контузия, но пък успя да се отличи с няколко гола и загатна за потенциала си.

Очевидно качествата му са били забелязани още преди време от Юнайтед и през 2011 година бележитият сър Алекс Фъргюсън е пожелал тъмнокожия играч в съства си. „Никога не съжалявам за нищо. Според мен просто взех решението със сърцето си.“

„Това се случи в мига, когато осъзнах за академията, Лил, френската Лига 1. Видях как Еден Азар си пробива път там заедно с други играчи като Жервиньо и Джо Коул. Помислих, че ще мога да сторя същото и затова отказах на Манчестър Юнайтед.“

„Тогава бях само на 15 години. Нямам никакви лоши чувства към Юнайтед или пък към който и да е друг тим. Мечтата ми винаги е била един ден да играя във Висшата лига, но сърцето ми подсказа, че трябва първо да премина през Лил“, добави Ориги.

Ливърпул играе днес своя мач от 29-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци гостуват на Кристъл Палас в Лондон от 15,30 часа, като срещата ще бъде предавана пряко чрез онлайн платформата Gong Play и в ефира на телевизия Diema.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS