Мениджърът на Астън Вила Мартин О'Нийл заяви, че ще преглътне трудно новината, че неговият капитан Мартин Лаурсен официално сложи край на футболната си кариера.

„Това е тъжна новина за нас, защото Мартин е голямо вдъхновение за всички ни. Ударът обаче е много по-голям по него, защото той няма да играе повече и аз смятам, че това е нещо, което е много трудно за преодоляване. Иронията обаче е в това, че лошата контузия се случи на здравото му коляното, с което досега той нямаше проблеми”, коментира наставникът на Стилиян Петров и компания.

„Лаурсен е ужасен от това, което се случва, но и ние се чувстваме така. Прогнозата беше мрачна още преди няколко седмици, като се надявахме на чудо, но Мартин реши да спре. Ние загубихме страхотен играч и невероятен лидер”, добави мениджърът на Вила.

„Самият Лаурсен добави на днешната пресконференция: „Това е тъжен и странен ден. Малко ми е странно да седя тук и да говоря за това как спирам с футбола. Преди около пет месеца аз летях. Бях добре и всички вървеше прекрасно. Сега не мога да играя повече футбол. Това е странно, чудно, тъжно и ужасяващо. Да бъда капитан на Вила този сезон означаваше много за мен. Това бе огромна чест и привилегия".