Мениджърът на Астън Вила Мартин О'Нийл и ръководството на Литекс се разбраха днешната официална тренировка на англичаните, която трябваше да се проведе на терена, на който ще се играе утрешният мач от първия кръг на турнира за купата на УЕФА между двата отбора, да бъде променена. Заради дъждовното време заниманието се проведе на тренировъчно игрище на Ловеч. Стилиян Петров и съотборниците му бяха посрещнати от тридесетина български журналисти и много футболни фенове. Мартин О`Нийл специално разкри, че Стилиян е пожелал да присъства на пресконференцията, но самият мениджър го е възпрял.

"Очаквам ни труден мач”, каза О`Нийл. „Дъждът, който вали цял ден в Ловеч, не ни позволи да тренираме на терена, на който ще се играе мачът. Независимо от това обаче какво ще е времето утре, мачът ще се играе. Наясно сме, че ще бъде труден мач, но сме уверени в способностите си”, коментира мениджърът на Вила.

„Вярно е, че в понеделник играхме тежък мач срещу Тотнъм и бихме искали да имаме повече време за възстановяване, но въпреки това футболистите ни са подготвени за двубоя срещу Литекс. Нямаме друг избор, трябва да изиграем мача", добави ирландецът.

"Стилиян Петров се представя много добре при нас и се намира в блестяща форма. Той вече е на нивото, което показваше в Селтик. Не мисля, че за него ще е проблем срещата му с българския отбор", заяви О'Нийл.

Мартин О'Нийл заяви, че е разузнал добре българския си съперник и е наясно, че Литекс е един силен отбор, като със сигурност англичаните няма да подценят ловчанлии. Според О'Нийл отборът на Астън Вила ще търси да реши изхода от сблъсъка още в първата среща. „Откакто изтеглихме жребия, наблюдаваме всеки мач на Литекс, и знаем, че те са добър тим. Имахме някои проблеми в квалификационните кръгове, затова сега ще подходим сериозно,” натърти босът на бирмингамци.

Специалистът обясни, че със сигурност ще трябва да направи промени в стратегията си за двубоя, заради отсъствието на титулярния централен нападател Джон Карю. „Трябва да направим промени, но ще се опитаме да се нагодим към новата ситуация бързо,” каза той.

Наставникът отхвърли всяка възможност за подценяване на Литекс и отбеляза, че отборът му няма да съхранява сили за следващите мачове. „През цялата минала година се борихме във Висшата лига, за да влезем в турнира за Купата на УЕФА, и сега няма да се откажем да гоним добро представяне тук.”

Сто полицаи и 15 жандармеристи ще охраняват двубоя, като още двадесетина стюарди ще се грижат за реда по трибуните.