Мениджъра на Астън Вила Мартин О’Нийл се извини на треньора на младежкия национален отбор на Англия Стюърт Пиърс – Психо, заради опит да поиска по-дълга почивка за Габриел Агбонлахор преди предстоящото Европейско първенство за юноши до 21 години, в резултат на което играчът не попадна в състава за шампионата.

Причината Пиърс да не го включи е, че играчът е пропуснал тренировъчния лагер в Испания, без да има основателна причина. О’Нийл обясни, че причината Агбонлахор да не попадне в отбора е лошата комуникация с наставника, водил до скоро Манчестър Сити.

„Говорих със Стюърт преди няколко седмици” – заяви Мартин О’Нийл – „За да му кажа, че Габи изигра дълъг сезон с тежки моменти на почивка във Висшата лига и че той може би ще се нуждае от малко повече време за възстановяване от болките и леките контузии.”

„Мислех, че Габи би имал полза от малко по-дълга почивка, но може би не беше коректно да говоря със Стюърт. Наистина съжалявам за вмешателството и знам, че Габи би искал да бъде в състава”, добави О’Нийл.