Наставникът на Астън Вила Мартин О’Нийл отново окуражи Стилиян Петров и призова българския национал да преодолее проблемите си в клуба.

Бившият капитан на България бе много популярен заради възможностите си в нападение и вкараните си ключови попадения под ръководството на О’Нийл, но в Селтик.

На „Вила Парк” обаче ситуацията е доста по-различна. Стенли изпитва доста затруднения да се справи с по-защитната си позиция или когато трябва да играе по дясното крило.

Специалистът показва доста търпение спрямо българина, откакто Петров дойде в Астън Вила преди 18 месеца в трансфер на стойност 6 милиона лири. В последната среща с Нюкасъл обаче, Стилиян бе сменен на полувремето.

Сега седи въпросът, дали българинът ще намери място в състава на Вила за предстоящата среща с Рединг, пише английския „Daily Mail”.

О’Нийл е наясно с факта, че Петров има възможностите да помогне много повече на тима, но все пак оправда Стенли заради невъзможността да се справи изцяло с новите си задачи.

„Мисля, че всеки играч, дълбоко в себе си е на ясно с това, как се представя, според мен, най-добрият начин да преодолееш проблемите е като се върнеш обратно към основните неща във футбола”, започна специалистът.

„Те трябва да обърнат внимание на тренировъчния процес, а да си призная честно, Стилиян прави именно това. Той се настройва психически, че трябва да е винаги в невероятна форма, да се представи на върха на възможностите си, което води до пренатоварване. Понякога не трябва да се пренавива така. Стенли иска да покаже истинските си качества и чувства, че Астън Вила все още не е видял най-доброто от него”, продължи той.

„Но все пак трябва да се отбележи, че Петров е изправен пред съвсем нова позиция в тима. Не е играл на този пост в Селтик. Там, ние контролирахме топката през голямата част и той имаше възможност да помага в нападение на Ларсон, Сътън и Хартсън. Можеше да вкарва много голове, тъй като ние контролирахме топката. Сега задачите са му доста по пасивни и статични, дори когато играе отдясно”, припомня Мартин.

„Мисля си, че всички тези неща са фактори, но в крайна сметка, съм убеден, че той може да играе много по-добре”, коментира още наставникът на Астън Вила.

На въпрос, дали Петров ще играе срещу Рединг, О’Нийл отговори: „Не мога да ви дам отговор на този въпрос в петък. Има време.”