Мениджърът на Астън Вила Мартин О’Нийл заяви, че Гарет Бари може да получи разрешение да се присъедини към Ливърпул след края на сезона, ако той и неговите съотборници не успеят да се класират за Шампионската лига.

Съотборникът на Стилиян Петров бе свързван с трансфер на „Анфийлд” миналото лято, когато обаче в крайна сметка „червените” предпочетоха да вземат Роби Кийн от Тотнъм.

Медиите на Острова твърдят, че Рафаел Бенитес продължава силно да желае Бари в своя отбор. При първия си опит да привлече полузащитника обаче, испанският спец не пожела да извади исканите за него 18 милиона лири.

След като остана на „Вила Парк” Бари бе с основна заслуга за отличното представяне на тима, който има реални шансове да се класира за Шампионската лига през следващата кампания. Роби Кийн в същото време напусна Ливърпул и се върна обратно в Тотнъм след противоречив престой под ръководството на Бенитес.

От друга страна, Мартин О’Нийл заяви, че няма да спира Бари за „Анфийлд”, ако Астън Вила изпусне шанса си да се класира за най-комерсиалния турнир в Европа.

„Гарет прекара 10 години в този клуб”, О’Нийл е цитиран от „Mirror”.

„Ако не успеем да запазим четвъртото място във Висшата лига, няма да му преча да осъществи трансфера си. Това, което се случи с Роби Кийн в Ливърпул, не може да е показателно за всички трансфери в този отбор”, сподели още мениджърът на Астън Вила.