Мениджърът на Астън Вила Мартин О’Нийл заяви, че той трябва да бъде обвиняван от критиците на отбора, за серията от 10 мача без победа, като добави обаче, че четвъртото място все още не е безвъзвратно загубено.

В последния си мач, в неделя, Вила направи 3:3 срещу Евертън, а последната победа за Стилиян Петров и компания дойде през февруари с 2:0 над Блекбърн.

„Ясно е, че критиката за тази неприятна поредица трябва да дойде пред моята врата. Нямам никакъв проблем с това. Не бих искал да обвинявам или критикувам млади играчи като Агбонлахор и Ашли Йънг”, каза О’Нийл.

„Ако разполагахме с отбори, като на първите четири тима в класирането, може би щеше да е малко по-различна ситуацията при нас. Може би щях да имам възможност за известна ротация. Няма как обаче през целия сезон да си само на високо ниво”, добави мениджърът на Вила.

„Що се отнася до четвъртото място и възможността да настигнем Арсенал, в никакъв случай нямаме намерение да хвърляме ръкавиците и да се отказваме. Като погледнем победата на „топчиите” над Уигън, мога да кажа, че няма да ни е лесно. Все пак „артилеристите” имат няколко доста сериозни изпитания пред себе си до края на кампанията. Със сигурност не съм загубил надежда”, каза още Мартин О’Нийл.