Мениджърът на Астън Вила Мартин О’Нийл и националният селекционер на Англия Фабио Капело влязоха в открит конфликт след контролата на „трите лъва” срещу Испания, загубена от островитяните с 0:2.

О’Нийл изригна срещу италианския специалист заради решението му да пусне в игра нападателя Емил Хески, който не бе напълно възстановен от контузия в ахилеса.

Първоначално се очакваше нападателят на Вила изобщо да не играе в двубоя, но след обстойни медицински изследвания, лекарският щаб на Англия реши, че футболистът е напълно здрав и не би представлявало проблем той да играе в мача.

Хески игра през първата част на мача в Севиля и е под сериозен въпрос за утрешния двубой на Вила срещу Евертън за Купата на Англия.

„Бих разбрал това решение, ако ставаше дума за решителен мач. Но това беше контролен мач, в който може да направиш шест или седем промени. Вече разговарях с лекарския щаб, както ще го направя и със селекционера”, заяви О’Нийл.

„Смешно е, че Джеймс Милнър и Ашли Йънг не играха в Испания, въпреки че нямаха никакви контузии, а Хески го направи с травма. Изненадан съм, че изобщо попадна в отбора”, каза още мениджърът на Вила.