Мартин О’Нийл бе критикуван заради слабия му старт като мениджър на Астън Вила, но той твърди, че изпълнителният директор Ранди Лернър разбира ситуацията в отбора и не оказва напрежение върху него.

„Ще отнема известно време, но аз очаквам, ние да бъдем по-добри през следващия сезон. Собственикът продължава да казва „това е работа за много време” и не очаква чудеса още утре” – каза треньорът на Стилиян Петров.

„Работата ни е да се опитваме да печелим мачове и да се забавляваме в същото време. Това е изключително важно и аз искам да го правим. Собственикът няма да ни държи под напрежение, тъй като това ще доведе до прекалено високи очаквания и нетърпеливост. Това е играта, живееш с нея и трябва свикнеш с това.”

„Без да изпадаме в детайли, хвърляйки поглед върху отбора, ние би трябвало да станем по-силни, ще опитаме и ще се получи. Мисля си, че това е очевидно за мен, за играчите и за публиката.”

„Чувствам, че въпреки всичко нещата тук вървят достатъчно добре сега и ще сме по-силни през следващия сезон, ако прибавим още малко към отбора” – каза още О’Нийл.