С двата си гола на финала в олимпийския футболен турнир Орибе Пералта се превърна в герой за Мексико, но амбициите на нападателя не спират дотук. Острието на „ацтеките“ смята, че е достатъчно добър, за да играе в Англия и с удоволствие би последвал сънародника си Хавиер Ернандес в Манчестър Юнайтед.

28-годишният Пералта бе един от тримата играчи в състава на северноамериканците, които могат да надхвърлят ограничението по възраст. Това до голяма степен свива шансовете му да заиграе в Европа, но футболистът на Сантос Лагуна е на друго мнение. „Европа ми подхожда: Англия, Италия или Испания – има достатъчно опции“, заяви Пералта. „Чувствам се добре в Мексико, но нашият футбол е различен от този, който се играе в големите първенства. Опитът в тях може да промени живота ти, но аз съм щастлив да играя в страната си.“

„Много специално е да спечелиш на „Уембли“. Това е най-известният стадион в света. С удоволствие бих дошъл, за да играя в Англия. Ние показахме, че можем да бъдем равностойни на английските тимове и да постигаме добри резултати срещу тях“, добави мексиканецът.

„Чичарито е вдъхновение за нас, с головете, които бележи, и ние искаме да бъдем като него. Той вкара толкова много важни попадения за Манчестър Юнайтед“, каза още Пералта.