Олимпиакос постигна много важна победа с минималното 1:0 срещу Арсенал в мач от група H на Шампионската лига. По този начин гръцкият шампион продължава за осминафиналите на турнира.

Арсен Венгер даде шанс за изява в този мач на футболисти от втория отбор и такива, които рядко влизат в плановете му.

Мачът започна отлично за Арсенал, като Тио Уолкът и Рамси имаха шансове да вкарат, но пропуснаха.

През първото полувреме Арсенал доминираше на терена, но Никополидис се представи блестящо и спаси няколко опасни удара.

Обратно на логиката Олимпиакос поведе в резултата в 48-та минута, когато Леонардо отне топката от Бартли, след което премина през Жилберт и с хубав точен удар прати кълбото в мрежата на Фабиански.

Последва веднага отговор от страна на Арсенал, като Рамси изведе в добра позиция Вела, който можеше да вкара, но ударът му бе отразен от Никополидис.

До края на мача Арсенал имаше надмощие, но така и не успя да стигне до изравнително попадение в срещата.

В другия мач от групата Стандарт Лиеж стигна до драматично равенство 1:1 с АЗ Алкмаар и по този начин белгийският шампион се класира за Лига Европа.

Домакините можеха да поведат в резултата в 29-та минута, когато след удар на Йованович топката срещна напречната греда на вратата на Ромеро.

Гостите поведоха в 42-та минута, когато Покойноли намери Ленс и той прати топката във вратата на Булат.

Стандарт Лиеж стигна до изравнителното попадение в последните секунди на даденото от съдията петминутно допълнително време. След центриране от пряк свободен удар в наказателното поле на АЗ вратарят на домакините Булат засече топката с глава и я прати в мрежата на Ромеро за крайното 1:1.

Крайно класиране:

1 Арсенал 13 точки

2 Олимпиакос 10

3 Стандарт 5

4 АЗ Алкмаар 4