Андре Виаш-Боаш е новият мениджър на Челси, обявиха официално от английския клуб. Новината идва само ден, след като младият специалист разтрогна договора си с Порто. Бившият клуб на Боаш ще получи неустойка в размер на 13,2 млн. паунда.

„Футболен клуб Челси с удоволствие съобщава, че Андре Вилаш-Боаш е новият мениджър на клуба. Той подписа договор за три години, а контрактът влиза в сила веднага”, се казва в официалното съобщение на сайта на лондончани.

„Андре бе основен кандидат за поста. Той е един от най-талантливите млади мениджъри във футбола и вече постигна много за твърде кратко време. Неговата амбиция и решителност съвпадат с тези на Челси и ние сме уверени, че под ръководството на Андре, тимът ще постигне големи успехи както на родната, така и на европейската сцена.„

„Андре ще върне своя треньорски опит отново в клуба, където е добре познат след тригодишния си престой тук. Всички в Челси го очакваме с нетърпение да го приветстваме и да работим отново с него.”

Андре Вилаш-Боаш става седмият мениджър на Челси в ерата "Роман Абрамович". Португалецът ще бъде и най-младият наставник в английското първенство.