Суонси Сити обяви своя първи летен трансфер. Става дума за полузащитника на Бетис Хосе Каняс, а президентът на тима Хю Дженкинс използва възможността да опровергае информациите за безпаричието в клуба.

Новото попълнение на „лебедите“ изигра 27 мача в Ла Лига през миналия сезон и помогна доста за 7-ото място в класирането. Неговият договор изтичаше в края на този месец и той избра да не го поднови, за да продължи кариерата си под ръководството на Михаел Лаудруп.

„Суонси Сити днес договори личните условия на полузащитника Хосе Каняс. Испанецът подписа предварителен договр с клуба, който ще бъде ратифициран щом трансферният прозорец се отвори през юли“, гласи съобщението.

Сделката за 26-годишният футболист идва точно в деня, когато букмейкърите на Острова обявиха Лаудруп като фаворит за първи уволнен мениджър през следващия сезон. Като причина за това се посочва разривът между него и президентът Дженкинс относно лятната селекция.

„Аз, мениджърът и моят екип се разбрахме относно качествата на играчите, които бихме искали да привлечем и които ще ни помогнат да останем конкурентни във Висшата лига“, заяви по този повод босът на Суонси. „Продължаваме да работим извън светлините на прожекторите, когато и както можем, за да подсилим отбора. Поради тази причина е разочароващо да отговарям на спекулациите за неспокойната атмосфера в клуба след фантастичния сезон, който направихме. Лаудруп има на разположение значителни суми, за да привлече нови играчи през лятото. Ние се намираме в привилегирована позиция, защото съумяхме да управляваме правилно финансите си през годините. Затова не се нуждаем да продаваме играчи, за да вземем нови“, завърши Дженкинс.