След дълги преговори Саутхемптън оповести официално закупуването на Виктор Уаняма от Селтик. Кенийският национал пристига срещу 12 милиона паунда и ще подпише за 4 сезона.

Той е второто ново попълнение за мениджъра Маурисио Почетино, който вече си уреди услугите на защитника Деян Ловрен от Олимпик Лион.

Сделката обаче далеч не изглеждаше сигурна, макар „детелините“ веднага да приеха предложената сума за своята звезда. Причината бе, че Уаняма изобщо не одобри първоначалните си лични условия и отказа да премине при „светците“.

Явно обаче двете страни са успели да постигнат споразумение, след като 22-годишният халф заяви: „Чувствам се страхотно и се радвам, че съм тук. Най-сетне всичко се нареди и приключихме преговорите, така че съм радостен.“

„Имах и други опции, но Саутхемптън е клуб с амбиции, така че избрах да дойда тук. Саутхемптън е добър отбор с добри футболисти, засега искам просто да тренирам и да се трудя здраво, за да стана част от титулярите. Ще видим докъде ще стигна.“

„Много съм благодарен за тази възможност и нямам търпение да заиграя във Висшата лига. Щастлив, че ще бъда част от този клуб. За мен това значи много, защото мечтаех да дойда в Англия и ето, че успях“, завърши Уаняма.