Футболната асоциация на Англия обяви официално, че Рой Ходжсън е новият национален селекционер на страната. Договорът на 64-годишният наставник ще бъде за 4 години.

В своята дълга кариера Ходжсън е спечелил 8 титли и е водил националните тимове на Швейцария, Финландия и Обединените арабски емирства. Вчера той пътува до „Уембли“, където се срещна с представители на ФА.

Най-големият му успех на международно ниво е класирането на Швейцария за световното първенство през 1994 г., което бе първо за страната от 28 години. Освен това с Ходжсън начело страната стигна и до финалите на Евро 1996, което я изкачи до 3-ата позиция в класацията на ФИФА по онова време.

На клубно ниво английският специалист е водил тимовете на Интер, Блекбърн, Грасхопърс, Копенхаген, Фулъм и Ливърпул. Ходжсън е и редовен член на групите за технически изследвания на различни турнири под егидата на ФИФА и УЕФА.

Първият официален мач на Ходжсън като треньор на „трите лъва“ ще бъде приятелския мач срещу Белгия на 2 юни, който ще се играе в Лондон на „Уембли“.