Ливърпул потвърди, че се разделя с мениджъра Рафаел Бенитес „по взаимно съгласие”. Испанският специалист освобождава поста след шест години начело на „червените”, а Бордът на директорите в клуба го изпрати „с благодарности за услугите му” и му пожела успех в бъдеще.

Ръководството на Ливърпул възложи на управляващия директор Кристиан Пърслоу и посланика на отбора Кени Далглиш, да започнат избирането и отсяването на потенциални кандидати за заместници на Бенитес. Няма определен краен срок за намирането на нов мениджър, а от клуба няма да правят повече изявления докато това се случи.

„Рафа винаги ще остане част от историята на Ливърпул, след като ни донесе Шампионската лига, след епичен финал в Истанбул, но след последния разочароващ сезон, и двете страни почувствахме, че най-добре за всички ни ще е да започнем на чисто,” заяви председателят на борда Мартин Броутън.

„Мъчно ми е да съобщя, че вече не съм мениджър на Ливърпул. Бих искал да благодаря на всички служители и футболисти за работата им,” от своя страна сподели Бенитес. „Винаги ще пазя в сърцето си хубавите мигове, прекарани тук, силната и лоялна подкрепа на феновете в трудните моменти, и любовта от Ливърпул. Нямам думи да изразя колко съм благодарен за тези години, и се гордея, че съм бил мениджър тук. Благодаря ви още веднъж и не забравяйте: „You'll never walk alone."