От Суонзи Сити обявиха, че са подписали с голмайстора на Райо Валекано Мику. Както се очакваше, 26-годишният атакуващ футболист парафира за 3 години с уелския клуб, като „лебедите“ са платили 2 милиона евро.

Испанецът направи чудесен сезон с Райо след преминаването си от Селта Виго и се отчете с 15 гола в 37 шампионатни двубоя. Това е третият трансфер на новия мениджър на Суонзи Михаел Лаудруп, който доведе Чико и Йонатан де Гузман.

„Той е фантастично попълнение“, сподели Лаудруп по повод трансфера на Мику. „Говорим за играч, който отбеляза 15 попадения в испанското първенство миналия сезон за малък клуб, който се спаси от изпадане в последните минути от финалния кръг. Той се оказа изключително важен за тях със своите голове.“

„Загубихме Гилфи Сигурдсон, който игра на тази позиция през миналия полусезон, така че да подпишем с Мику е фантастично за нас, когато сравним платената цена и качеството на играча. Ако погледнете вестниците в Испания, ще видите, че всички се чудят как сме успели да подпишем с такъв играч за толкова малко пари. Това единствено говори лошо за икономиката в страната. Клубовете там изживяват тежки времена и този трансфер го доказва“, завърши Лаудруп.