Точно две години след покупката на Ливърпул, от американската компания Fenwаy Sports Group официално оповестиха, че клубът ще продължи да играе мачовете си на легендарния „Анфийлд“ и няма да бъде строено ново съоръжение, каквито бяха първоначалните планове.

Предишните собственици на „червените“ - Джордж Джилет и Том Хикс на няколко пъти представяха различни проекти за изграждането на изцяло нов стадион в Стенли парк, които в крайна сметка пропаднаха с гръм и трясък заради финансовите проблеми на клуба.

От Fenway Sports Group също обсъждаха възможността за ново съоръжение, но в крайна сметка финалното решение на компанията е да бъде реконструиран „Анфийлд“. За целта от клуба ще трябва да инвестират около 150 млн. паунда, а капацитетът на стадиона ще бъде увеличен с 15 000 места. В момента „Анфийлд“ разполага с 45 000 седящи места.

Административният директор на клуба Йън Ейър не се нае да посочи конкретна дата за приключване на ремонтните дейности. Ейър все пак увери, че докато тече реконструкцията на стадиона, мърсисайдци ще могат да играят домакинските си мачове на „Анфийлд“.