Мениджърът на Суонси Сити Михаел Лаудруп удължи договора си с тима с още 12 месеца, които ще го оставят на настоящата му длъжност до лятото на 2015 година.

Бившият наставник на Хетафе, Спартак Москва и Майорка пое отбора преди началото на сезона, оказал се исторически за „лебедите“ със спечелването на Купата на Лигата. Това бе първият значим трофей в 101-годишното битие на клуба.

„Започнахме нещо, което искам да продължа“, обясни решението си Лаудруп. „Знам, че имаше доста спекулации по мой адрес, но винаги съм казвал, че съм щастлив тук и никога не съм имал съмнения, че ще остана.“

„Доволен съм от новия договор и вече с нетърпение чакам следващия сезон. Надявам се, че ни предстоят още много вълнуващи моменти в Европа“, каза датчанинът.

„Новината е страхотен стимул за всички, които обичат Суонси – от играчите и техническия персонал, през борда на директорите, та чак до най-важните хора – феновете“, заяви президентът на тима Хю Дженкинс. „Никога не можеш да предвидиш как ще потръгне всичко с назначението на нов мениджър, особено след успехите, които имахме преди това, но едва ли някой ще отрече, че Михаел повиши класата на отбора.“