Ръководството на Челси назначи Роберто Ди Матео като постоянен мениджър на тима. Италианският специалист първоначално бе сложен временно на поста след уволнението на Андре Вилаш-Боаш.

Новината идва само 3 седмици, след като Ди Матео изведе лондонския клуб до първата му титла в Шампионската лига. Бившият играч на „сините“ води тима през финалните 11 седмици на сезона, а освен с успеха над Байерн Мюнхен италианецът може да се гордее и със спечеленат ФА Къп, където на финала бе победен Ливърпул с 2:1.

„Качествата на Роберто са добре известни на всички в клуба, след като видяхме как успя да вдигне отбора на крака, за да запишем исторически сезон“, заяви изпълнителният директор Рон Гърлей. „Собственикът и бордът на директорите са много доволни от него и се надяваме да продължи да върши работата си, както досега.“

„Той е млад треньор и има какво да ни предложи. Той го доказа по начина, по който се отнесе към нас през март, когато му предложихме да поеме тима, по който взаимодейства с нас, с играчите и останалия персонал. Успехът, който постигна в края, направи избора ни ясен, когато седнахме да обсъдим кой ще бъде човекът, който да осигури успехите на клуба през следващите сезони“, добави Гърлей.

„Щастлив съм, че бях назначен за мениджър на тима“, бяха първите думи на Ди Матео, след като подписа договора си. „Всички заедно постигнахме невероятен успех през изминалата кампания и добавихме нова глава в историята на този славен клуб. Целта ни е да градим върху това, а аз вече започнах плановете за подготовката. Нямам търпение първенството да започне отново“, добави италианецът.