Манчестър Сити официално привлече нападателя Емануел Адебайор, след като футболистът премина медицински изследвания и се разбра за петгодишен договор с „гражданите”. Не се разкрива каква е сумата, за която 25-годишният тогоанец преминава на „Сити ъф Манчестър”. Адебайор ще носи номер 25, с който игра и миналия сезон за Арсенал.

Близо 300 фена на Ман Сити приветстваха новото попълнение, а самият Адебайор бе силно впечатлен от топлия прием. „Това ме кара да се чувствам наистина добре дошъл и специален, нямам търпение да играя за феновете на Сити и да им покажа на какво съм способен,” заяви той, след като парафира договора.

„Роден съм да играя футбол и това е единственото, което искам да правя. Идвам тук, за да пиша история с този клуб и за тези привърженици. По думите на президента и мениджъра, и те искат същото, затова нямам търпение да стартираме,” добави африканецът.

Адебайор заминава за Южна Африка, за да се присъедини към съотборниците си, сред които има и двама българи – Мартин Петров и Валери Божинов.