От Ливърпул официално обявиха трансфера на Адам Лалана, който вече позира с фланелката на мърсисайдци. 26-годишният футболист идва на „Анфийлд“ от Саутхемптън като премина успешно медицински прегледи и подписа „дългосрочен договор“, чиято точна дължина обаче не се съобщава.

Лалана се превръща във второто ново попълнение на мърсисайдци след Риби Ламбърт, който също бе привлечен от Саутхемптън. За сигурен се счита и трансферът на Емре Джан от Байер Леверкузен.

„Много съм развълнуван за следващата глава от моята кариера, идвайки в специален клуб като Ливърпул“, заяви Лалана пред сайта на новия си клуб. Нямам търпение да започна. Надявам се да се приспособя бързо и ще дам всичко най-добро от себе си през цялото време, в което съм тук. Надявам се да мога да добавя нещо към отбора и да печелим трофеи докато съм тук, защото заради това съм тук – за успех.“

Лалана бе част от националния отбор на Англия на Световното първенство и взе участие и в трите двубоя на „трите лъва“. За Саутхемптън той изигра 250 мача между август 2006 и май 2014, отбелязвайки 58 гола.