Британската полиция забрани на 152 английски фена да пътуват за финала на Шампионската лига, който тази година ще се проведе в Москва. В руската столица няма да могат да отидат 83 привърженици на Манчестър Юнайтед и 69 фена на Челси. Това са лица, които вече са били арестувани заради участие в сбивания между агитки или по други правонарушения свързани с футболни двубои. Съгласно полицейското нареждане, тези 152 фена са длъжни да предадат паспортите си за пет дни преди и по време на финалния мач.

Освен това, британската полиция има намерение да предостави данните за привържениците-нарушители на руските правоохранителни органи, които да следят и да не допуснат въпросните вандали в Москва.

В руската столица ще пристигнат обаче 18 представители на британските служби за сигурност, осем от които са офицери от Скотланд ярд. Полицаите ще следят преди всичко порядъка сред английските фенове по време на пребиваването им в Москва.

Финалът на Шампионската лига ще се проведе на 21 май в Москва, а на стадион “Лужники”, а един срещу друг ще се изправят отборите на Манчестър Юнайтед и Челси.