Легендата на Арсенал Робер Пирес бе посочен като „родоначалника“ на симулациите по английските терени и по-специално Висшата лига. Тежките обвинения дойдоха от бившия английски футболист Дани Милс, който е с култов статут пред феновете на Лийдс.

Пирес подписа с „топчиите“ през 2000 годината и прекара 6 сезона в клуба от Северен Лондон. Той приключи престоя си там с две титли на Висшата лига, три трофея от ФА Къп, като веднъж получи и приза за Играч на годината.

Въпреки това Милс осъди някои от вредните навици на французина, който винаги е бил известен и с умението си да проси нарушения. „Вярно е, че между мен и Пирес никога не е имало топли чувства. Прекарах доста години като десен бек – и за Лийдс, и за Манчестър Сити, така че може да се каже, че нашата връзка никак не беше лесна“, коментира англичанинът.

„Винаги съм си спомнял Пирес като играчът, който, поне според мен, въведе симулациите в английския футбол. Той имаше навик да се хвърля по земята без и най-малката провокация, а това винаги ме е дразнело“, добави Милс.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS