Ситуацията около бъдещето на Франк Лампард в Челси е на път да се преобърне коренно, след като от клуба смятат да отправят предложение за нов договор към халфа.

Опитният полузащитник без съмнение бе сред лидерите в най-успешния период от историята на лондончани, като оглавява вечната голмайсторска листа със своите 193 попадения. За 12-те години на „Стамфорд Бридж“ той е спечелил три титли от Висшата лига, четири Купи на ФА, две Купи на Лигата и историческия първи трофей от Шампионската лига.

Още през миналия сезони и в началото на този английският национал показа признаци за спад във формата, но след идването на Рафаел Бенитес отново напомни за най-добрите си години. Наостоящият му договор обаче изтича в края на кампанията, което дава шанс на Лампард да подпише предварителен контракт с друг отбор. Предишният наставник на Челси Роберто Ди Матео ясно показа, че не смята да разчита повече на един от любимците на феновете.

Според непотвърдени информации Лампард бил готов да намали със 100 хиляди седмичната си заплата, за да остане, но му е било заявено, че неговото време в клуба е изтекло.

Сега обаче ситуацията е съвсем различна, и халфът ще получи оферта да удължи престоя си с още една година.