Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели, че е много вероятно Лоран Кошчиелни да се възстанови за реванша срещу Фенербахче във вторник.

Снощи френският национал бе ритнат жестоко в лицето от нападателя на турците Пиер Уебо, което доведе до сериозна аркада и принудителната му смяна с Карл Дженкинсън. „Топчиите“ успяха до голяма степен да си гарантират място в групите на Шампионската лига, след като си тръгнаха от Балканите с класическа победа с 3:0, но евентуално отсъствие на пореден защитник щеше да се отрази тежко на отбора.

Капитанът Томас Вермаелен все още се възстановява от травма, което на практика оставя отбора с едва двама типични централни бранители – Кошчиелни и Пер Мертезакер. Снощи се наложи на Бакари Саня да заиграе в центъра, макар че силата на тъмнокожият футболист е по десния фланг. Връщането на халфа Абу Диаби назад също отпада като вариант заради физическото състояние на французина, а с проблеми е и друг опорен полузащитник – Микел Артета.

„Лоран в момента прилича на боксьор, който е имал тежък двубой миналата вечер – има кръвоизлив в окото и дълбока рана“, сподели Венгер. „Така или иначе той е наказан за съботния мач (гостуване на Фулъм – б.р.), но се надяваме да бъде на линия за вторник. Това ще стане ясно в последния момент, понеже аркадата е много дълбоко. Надявам се всичко да бъде наред.“

„Томас Вермаелен вече тича. Отново тренира на игрището. Още обаче му трябват няколко добри седмици, за да възстанови физическата си форма“, допълни френският специалист.