Президентът на английския футболен клуб Уотфорд Греъм Симпсън заяви, че ще се оттегли, ако се появи нов купувач.

"Стършелите" потвърдиха, че първоначалните разговори с потенциални нови купувачи са приключили, след като клубът от Чемпиъншип получи "експериментално предложение" през април.

В официално съобщение на Уотфорд, публикувано днес, се казва: "По време на този период Греъм Симпсън преразгледа собствената си позиция в клуба и реши след 6 години на президентския пост, че е време да бъде потърсен нов лидер, който да води Уотфорд напред. Това бе обсъдено с Лорд Ашкрофт, който държи най-голям дял от акциите в компанията, и съответно двамата се разбраха за това, ако се появи нов купувач за Уотфорд, след което Лорд Ашкрофт и Греъм Симпсън ще искат да продадат акциите си".

За последно Уотфорд бе в английската Висша лига през 2006-2007 година. Най-успешният период на клуба бе, докато поп-звездата Елтън Джон бе техен президент, а тогава бъдещият мениджър на английския национален отбор Греъм Тейлър бе мениджър в края на 70-те и началото на 80-те години на ХХ век. През 1984 г. Уотфорд достигна финала за Купата на Англия, където загули от Евертън.