Халфът на Челси Джон Оби Микел изпрати поредната стрела по оста Лондон – Манчестър, като заяви, че основният съперник на „сините” – Юнайтед не заслужава титлата.

Младата звезда на Челси избра „Стамфорд бридж” миналото лято, като пренебрегна Манчестър Юнайтед и предизвика сериозна разправия между двата клуба.

Нигерийският национал каза: „Ние заслужаваме да спечелим титлата, защото работим здраво, решени сме на всичко, и преодоляваме трудности от всякакъв характер.”

„Мисля, че Юнайтед имаха доста късмет през този сезон, докато ние трябваше да се справяме без голяма част от контузените си футболисти. Като цяло, ние сме по-добрият отбор,” продължи Оби Микел. „Ако се съди по нашето представяне, ние трябва да сме шампиони, защото във всеки мач даваме най-доброто.”

20-годишният полузащитник смята, че борбата за титлата е далеч от приключила. „Ние сме играли повече мачове от всеки друг клуб в Англия и все още демонстрираме способността си са печелим при всички положения. Остават малко мачове до края, но вярвам, че титлата ще остане на „Стамфорд бридж”. Ние го заслужаваме.”

За пореден път Микел изрази задоволството си, че е попаднал именно в Челси. „Това е мястото, на което искам да бъда. Обожавам мениджъра.”

Междувременно Жозе Моуриньо разкри, че лично води разговори с ключовите фигури в състава – Франк Лампард и Джон Тери, - за да ги убеди да останат, като подпишат нови договори с клуба.