Дефанзивният халф на Челси Джон Оби Микел призна, че той и неговите съотборници мислят единствено как да се класират за Шампионската лига през следващия сезон, тъй като трудно се мотивират за мачовете от Лига Европа.

Лондончани напуснаха най-комерсиалния клубен турнир в Европа още през груповата фаза, а след успеха с 3:1 над Рубин Казан са на крачка от полуфинал във втория по важност шампионат под егидата на УЕФА.

„Какво казват за Лига Европа ли? Четвъртък вечер по Канал 5. Да се надяваме, че през следващия сезон няма да бъдем тук, а ще ни дават в прайм тайма“, каза опорният полузащитник.

„Клубът винаги е играл в Шампионската лига и това е нашата цел. Искаме да завършим в топ 3 или топ 4, за да играем в Шампионска лига през следващата година. Свикнали сме с тези специални вечери и искаме отново да ги усетим.“

„Аз дори не знам химна на Лига Европа. От седем години съм в Челси и никога не бях играл в четвъртък вечер. Малко е дразнещо да гледаш Шампионска лига, а на другия ден да играеш в Лига Европа“, завърши Оби Микел.