Наставникът на Астън Вила Мартин О’ Нийл се изказа доста ласкаво за младия си нападател Габриел Агбонлахор, който е и младежки национал на Англия, като каза, че ако продължи да се развива, има огромен шанс да получи повиквателна от наставника на представителната формация на „трите лъваСтив МакЛарън.

Габи става все по-силен и по-силен. Притежава страхотни качества – умее да пази топката от противниковите футболисти изключително добре. Наистина много е развил тази част от играта си. Сигурен съм, че неговото време в мъжкия състав на Англия ще настъпи, ако продължи да се развива по начина, по който го прави до момента”, започна треньорът на Стилиян Петров.

„Всички трябва да могат да видят разликата от миналата година, когато тъкмо започна да се налага в тима. Той иска да се учи, да играе и което е най-важно, иска да си върши работата по най-добрия възможен начин. Просто го води амбицията. Наистина работи върху представянето си”, продължава Мартин О’ Нийл.

„Агбонлахор знае, че е много бърз и че лесно може да минава противниците си, но способността му да пази топката е това, което най-много впечатлява”, коментира още специалистът от „Вила Парк”.