Портсмут е първият финалист в турнира за ФА Къп, след като се наложи с минималното 1:0 над Уест Бромич. В герой за момчетата на Хари Реднап се превърна ветеранът Нванко Кану, който донесе победата в 54-та минута на двубоя, който се игра на легендарния „Уембли”.

На финала Портсмут ще се изправи срещу победителя от мача Барнзли и Кардиф, който е насрочен за утре.

Помпи се опита да наложи натиск още в самото начало на срещата с няколко бързи контраатаки, но така и не съумяха да стигнат до попадение до почивката. Шансове да вкара за „сините” имаше още Милан Барош.

Втородивизионният английски тим не успя да сътвори изненадата в този мач, като не намери начин да отстрани единственият останал тим от английската Висша лига на този етап от надпреварата. За това спомогна нигериецът Кану, който в 54-та минута докара феновете на Портсмут до екстаз, след като реализира от близко разстояние, въпреки че останаха съмнения, че преди това Барош си е помогнал с ръка, преди вратарят на Уест Бромич Дийн Кайли да парира удара му.

Уест Бромич направи всичко възможно да стигне до изравнително попадение, но вече повел веднъж в резултата Портсмут не разочарова феновете си.

Отборът, ръководен от Хари Реднап, се класира за финала на турнира за първи път от 1939 година насам.