Отборите на Арсенал и Ливърпул направиха ново равенство само в рамките на три дни. След като не излъчиха победител в първия четвъртфинален двубой от Шампионската лига, завършвайки 1:1, днес в мач за първенство, двата отбора приключиха при същия резултат.

Двамата мениджъри заложиха на доста експериментални състави, като предпочетоха да хвърлят всички сили за мача реванш в Шампионската лига през следващата седмица на „Анфийлд”.

 

Гостите започнаха с цели осем промени в отбора си в сравнение с последния мач, а мениджърът на домакините смени шест от футболистите си. Официален дебют с фланелката на Ливърпул направи и 20-годишният френски дефанзивен полузащитник Дамиен Плеси.

 

Рафаел Бенитес също даде почивка на звездите си Стивън Джерард и Фернандо Торес, които се появиха в игра късно през втората част.

 

Срещата на „Емирейтс” започна доста равностойно като двата тима трудно стигаха до чисти голови положения пред двете врати. Едва след четвърт част игра домакините имаха добра възможност да открият резултата, но младият нападател Бендтнер стреля неточно. Няколко минути по-късно Стив Финън се намеси решително и предотврати гол във вратата на Пепе Рейна.

 

Резултатът в Лондон бе открит няколко минути преди края на първата част, когато намиращия все по-рядко място в първия състав на Ливърпул Питър Крауч бе точен. Дългучът получи топката от Йоси Бенаюн и с удар от границата на наказателното поле в десния ъгъл на Алмуния даде преднина на своя тим.

През втората част тимът на Арсен Венгер увеличи оборотите и логично стигна до изравняване малко след подновяването на играта. Никлас Бендтнер се реваншира за пропуските си през първото полувреме и успя да възстанови статуквото на терена в 54-ата минута.

 

Таранът бе точен с глава, след като успя да надскочи всички в центъра на отбраната на гостите, а Рейна почти не реагира на голллинията.

 

След равенството Арсенал се изкачи на втора позиция поне за няколко часа, изпреварвайки по голова разлика състава на Челси. Ливърпул пък остава твърдо на четвъртото място с актив от 63 точки.